Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Ridläger!

KurserPosted by Malin Tue, May 06, 2014 11:57:16
Nu börjar sommarens aktiviteter ta form.
Ridläger planeras, beteshagar lagas (fast vi inte har fått något gräs än!) och man börjar längta efter bad och grillning och allt annat som hör till.

Kika in på länken nedanför och se om det finns nåt som passar dej.
Vill du ha mera info så mejlar du oss, eftersom vi är svåra att nå per telefon.
En del datum kan komma att ändras, så hör gärna av dej om du är intresserad av nåt annat än det som står på hemsidan.

Har man flera familjemedlemmar som vill delta får man såklart rabatt!
Dessutom har vi värvningsförmåner- tipsa en vän om lägret, så får både du och kompisen bättre pris.

RIDLÄGER 2014 ---->

Arkus på bilden. Foto: Elisabet Höglund!

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post220

Aktiviteter på påsklovet

2014Posted by Malin Fri, April 18, 2014 11:09:07
Hejsan!
Jag som skriver heter Jonna och är medryttare hos Malin, ända sen mars 2012 har jag varit medryttare på Malins Arkus. Jag har ridit en del hästar åt folk under den tiden men nu har jag "bara" hand om Arkus, och håller i lektioner på veckorna vilket räcker gott och väl när jag har gymnasium och annat som ska hinnas med varje vecka.

Så nu är det på tiden att jag kikar in här, och passar samtidigt på att tipsa om roliga aktiviteter vi kommer ha nu på påsklovet!

Ponnykul
Den 25/4, fredag är det Ponnykul i stallet. Vi kör två grupper, en grupp mellan 10-14 och så en från 15-18. Vi kommer umgås med djuren på gården och pyssla en del med hästarna också, och tillbringa lite tid uppe på hästryggen för dom som är sugna.

200 kr / person (och kanske lite syskonrabatt för familjer med flera barn)

Ridläger
Den 26/4, lördagen kör vi ett dags-ridläger för de lite duktigare ryttarna. Vi kommer göra lite mer avancerade saker och troligen även rida ut en längre sväng så att kunna rida utan ledare ute i skog och mark är en fördel!

Ridlägret håller på från 10.00-18.00 och vi bjuder på fika och lunch under dagen. 500kr / person

Frågor & anmälan gör direkt till mig på tel: 070-5852559 eller via mejl: jonna-chivas@hotmail.com

Knappt en månad sen jag tog översta bilden, det händer mycket nu under våren! Pälsfällning och färgbyte pågår som ni ser smiley
Om ni vill läsa mer om livet på gården kan ni läsa min blogg här; http://ponnyvalack.blogg.se

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post219

Ösjö Trollet

Säljes- HästarPosted by Malin Wed, April 16, 2014 17:38:56
Vi har sedan några månader tillbaka, en vacker nordsvensk dam med travstam här hos oss. Hon flyttade hit strax efter jul med sitt hingstföl Loke.
Loke ska bli travstjärna när han blir stor, och Trollet vill nu komma till ett bra hem där man är mån om henne och kan låta henne utvecklas i sin egen takt.

Den här hästen är en slimmad skönhet som just nu efter avvänjningen, jobbar på att gå upp i vikt och muskelmassa.
Hon har varit en superbra mor och fölet Loke har ett temperament som inte är av denna värld. En jätteklok och social häst utan att vara fräck, vilket jag tycker är ett tecken på att man gärna kan betäcka henne igen om man letar ett avelssto.

Trollet är e. Tand Troll och u. Virimina, ue. Pål Best.
Född 2000 och alltså därmed i sina bästa år.
Hon är inkörd och inriden men har inte jobbats så mycket de senaste åren då hon ju har varit betäckt.
Här hos oss har vi marktränat mycket, longerat och tömkört. Trollan är en känslig häst som är lyhörd för alla hjälper och vi har suttit upp och ridit.
Det finns dock ingen anledning att skynda med ridträningen, jag föredrar att hon får muskla upp sej mera innan man kan börja jobba henne ordentligt.

Trollet har en enorm personlighet och är mycket vacker exteriört.
Med bred bläs och ett blått öga lägger alla märke till henne.
Mankhöjden är av mätman mätt till 159 cm.
Hon är en sån som inte tar folk för givet och man måste anstränga sej lite för att vinna hennes förtroende. I hagen är hon väldigt solitär.

Hon står på box och är snäll att leda in och ut. Går i hage utan ström.


Själv fastnade jag för denna häst redan förra året då jag träffade henne i mitt arbete som chipmärkare. Tyvärr känner jag inte att jag har möjlighet att ta ansvar för henne permanent. Jag skulle önska att hon fick en ägare som kan ge henne mycket mera tid och uppmärksamhet än jag nånsin kommer kunna ge.

Vi har inte hunnit köra henne något här hos oss, då hon går barfota och vårvintern har inneburit mycket ishalka.
När underlaget tillåter och vagnsdäcken är pumpade är det möjligt att vi börjar med försiktig körning.
Trollet skulle med fördel kunna fortsätta att gå som barfota då hennes hovkvalitet är bra, men det är inga som helst problem att sko henne.


Hennes pass är i ordning och man kan höra av sej till oss om man är intresserad av att komma och titta.

Jag vill poängtera att hästen säljs av uppfödarna. Jag förmedlar bara kontakten. Det är viktigt att hon hamnar hos rätt ägare så det är inte först till kvarn som får köpa henne.
Drömscenariot är att hon köps och även därefter hyrs in här hos oss, då jag så gärna hade velat följa hennes utveckling.

Vill du ha mera information?
Mejla:
malin@backahastar.se

Foto: Elisabet Höglund.

  • Comments(2)//hastblogg.backahastar.se/#post218

Glad påsk!

2014Posted by Malin Tue, April 15, 2014 22:26:22
Påsken närmar sej äntligen. Inatt är det fullmåne och kallt ute, dagarna har varit mildare med snö och hagel och regn om vartannat.
Hagarna är leriga och hemska, konsekvensen blir att mycket mat går till spillo, att hästarna blir lika grisiga dom, och att stövlarna fastnar när man försöker gå in eller ut genom grinden. smiley

Sikill och Aegir har åkt hem till sin ägare för en stund, och vi får se hur lovveckan ser ut för våra små lektionsryttare. Ponnykul är inplanerat liksom ett dagläger för lite äldre ryttare.

Kvällen lektion såg ut lite så här:  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post217

Friskvård

2014Posted by Malin Tue, April 15, 2014 22:10:33
Jag kan ärligt säga att det är en ynnest att få jobba med hästar, natur, djur i största allmänhet. Men: Det är hårt och slitsamt emellanåt. Man fryser, svettas, lyfter och bär, glömmer att stretcha....
Sitter timvis i sadeln, sulkyn, mockar, skottar. Ja, ni fattar.
Och ibland, mellan varven, kan det vara riktigt skönt att få göra nånting annat. Eller vad tycker ni?
För nån jul sedan fick jag ett presentkort från mina stallkollegor på ett spa. Det var lyxigt att bli omhändertagen och man får tid att känna efter i kroppen.

Underskatta inte smärtan, överskatta inte er själva.
Min sambo bokade en tid för laserbehandling åt mej. Det var prova- på pris och jag har en axel och skuldra som ofta inte alls tycker om att göra det som krävs. En gammal skada som uppstod under tiden som tidningsbud.

Jag hamnade på Margarethas massage & hälsa, och hon slängde in lite massage på köpet. Antagligen för att hon tyckte att "det där kan vi inte göra nåt åt i brådrasket", inte vet jag smiley

Att få vara frisk och slippa smärta, både fysisk och psykisk, är inget man kan ta för givet i livet. Men det finns en del saker som går att förebygga, och det kan faktiskt vara en ide att sätta igång. Då håller vi lite längre, hoppas jag!

Ösjö Trollet. Foto: Elisabet Höglund

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post216

Instagram

2014Posted by Malin Fri, April 11, 2014 23:19:00
Nu finns vi även på instagram....
Sent omsider! Det är mest för att ni som har egna konton ska kunna tagga oss i bilder, om det är något som har med verksamheten att göra smiley
Men det finns också en del bilder som kommer upp ifall vi bara kommer ihåg att använda oss av kontot smiley

Det skulle även vara skoj om du som har egna bilder med anknytning till oss, använder #bäckahästar så får vi chansen att se saker från andras perspektiv!

Alltså: Sök oss på instagram, backahastar , eller #bäckahästar

Thank you! smiley


Arkus, april 2014. Foto: Elisabet Höglund.

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post215

Vårvinter

2014Posted by Malin Fri, April 11, 2014 21:12:59
Veckan har varit intensiv. Det är typiskt aprilväder och bilen verkar inspireras - ena stunden fungerar den, nästa inte, ibland kokar den, ibland är tempen okej smiley
I söndags hade vi iallafall 18 personer extra på gården, bl.a. lite flytthjälp då vi tydligen även står till tjänst med lagerutrymmen, och så kom det förbi en trevlig familj som ville kika på Dorje.
Roligt, rörigt, intensivt, och mitt i allt detta så fanns även en suverän medmänniska vid namn Elisabet som grabbade kameran och gjorde en insats för att jag skulle kunna få lite fler bilder till hemsida och annat lull- lull.

Sånt är guld värt och framförallt blir det roliga minnen när man väl sätter sej för att titta igenom sina foton om ett par år eller så.

I övrigt rullar det på fort nu, det är hagar som ska lagas, halm som ska handlas, hästfinkor som ska besiktigas och hästar som ska tränas.
Marken är mjuk och lerig och nu är vägarna i skogen stängda tills det har torkat upp ordentligt. Under tiden får vi nöja oss med landsväg, och i sinom tid, älvbotten.

Det är verkligen en stor fördel att få chansen att variera sej på det viset- älvbotten är rejält bra underlag för små hästben. Och ramlar man av så är det mjukt och gott smiley

Vackraste Dorje. Foto: Elisabet Höglund.  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post214

Återanvändning

2014Posted by Malin Sun, April 06, 2014 22:28:05
Om man råkar ha ett gäng stångbett till övers- vilket händer alltför sällan nu för tiden- kan man ju göra en riktigt snygg toapappershållare! smileyBilden är ärligt stulen från nån facebooksida!

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post213
Next »