Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Beställningar

RidbloggPosted by Malin Thu, September 25, 2008 21:57:47

Just nu funderar jag över hur det kommer sig att några av mina grossister som tillverkar sadlar, klantar sig så mycket. Det är så himla trist! Jag älskar deras prdukter, men det är extremt lång leveranstid och inte så lätt att få svar på sina frågor.

Mycket stressande för mig som vill ge bra service till kunderna. Att inte kunna komma med raka besked. smiley

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post57

Höstförberedelser

RidbloggPosted by Malin Thu, September 25, 2008 21:47:54

Jo, nu drar det ihop sig. Mörkare kvällar, kallare nätter.

Vi har fått nya hyresgäster, medans andra flyttat. Söker du stallplats kan det hända att vi har nån box över ifall du hör av dig snabbt. Maria och Chickadee är nyinflyttade till Lit. Men de verkar trivas ganska bra och det är så skönt att ha initiativtagande tjejer i stallet smiley

Just nu är det full rulle- Maria har börjat måla om i stallet. Det känns trist dock- jag har inte kunnat vara med och hjälpa till. Våran 13-åriga katt Psycho har tyvärr varit i slagsmål och fått operera bort ett öga. Det blev en kostsam historia och även om operationen gick bra får vi hålla tummen för att det inte blir några komplikationer.

Hm, gillar inte helt den här bloggsidan. Man laddar upp texter och bilder, men de hamnar i fel ordning och ibland hakar sej sidan och så försvinner allt. Men vi gör ett försök!

Här ovan ser ni Tjorven och Marias ankomst. Tjorven är ett halvblod med hoppstam, och endast 2 år. Hon och Lysingur fungerar ändå bra tillsammans nu, även om hon tycker att han ät lite tråkig och stel ibland.

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post56

Saknad

RidbloggPosted by Malin Thu, September 11, 2008 14:56:09

Min lilla Arkus saknas hos oss just nu. Han är sällskapsherre på andra sidan älven. Här kan ni läsa om intryck han gjort tidigare , hos andra än oss:

http://gammalmommas.blogg.se/2007/september/mumlar-och-svar.html

  • Comments(3)//hastblogg.backahastar.se/#post55

Telefonskräcken kan övervinnas?

RidbloggPosted by Malin Thu, September 11, 2008 13:04:50

Häromdagen fick jag ett trevligt telefonsamtal från Elin i Rid i Jorm.

Tillsammans med Ola driver hon, enligt mig, Sveriges bästa företag med inriktning på turridning. Genom Hästturismutbildningen fick jag förmånen att åka dit på studiebesök för några år sedan. Vi red en lång tur på fjället, plockade kantareller, åt god mat, simmade och lekte med hästarna. Dessutom är deras anläggning så oerhört häftigt uppbyggd att man aldrig ville fara därifrån.

Allt som de hade skapat, var precis så som jag hade velat ha det.

Det gav massor av inspiration, samtidigt som jag också kände att ”detta gör de så bra, att det inte finns någon anledning att själv starta turridning”.

Jag hoppas att alla ridsugna får möjligheten att åka till Rid i Jorm. Det är en extremt häftig upplevelse!

http://www.korpensoga.com/

Blog Image

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post54

Sadlar till salu!

RidbloggPosted by Malin Mon, September 01, 2008 20:07:37

Här kommer en presentation av de sadlar vi har hemma för tillfället, som är till salu. Enklare att uppdatera här är på hemsidan direkt, så kom ihåg att hålla koll här!

1.Zaldi Schooler 7000 kr

Ca 100 grader vid, jättefin i lädret, syns på stroppar att den är använd dock. Överdrag i fårskinn värt ca 3000 kr, medföljer. En superbra sadel som ger dig en fin och korrekt sits. Man sitter brett men avslappnat och jag kan bara rekommendera den!

Blog Image

2. Stübben Nordica 3000 kr

Svart sadel i oxhud. Korta stroppar, 18". Anläggningsyta ca 53 cm. Rundbossa. Bomvidd ca 85 grader (ca 29). Flat i sätet vilket ger dig stor rörelsefrihet. Nyligen omstoppad och genomgången av sadelmakare.

Sadeln är sliten på bak och framvalvet.

Blog Image

3. Star Trekk Gaiter 6000 kr

Bomlös sadel för dig som vill ha god kontakt med hästen.Panelerna är flyttbara liksom vulstren. Anläggningsytan ca 47 cm. 2 D-ringar så du kan anpassa var du har stiglädren. S1 = ca 17 " sits, K3 dvs ca 95 grader i bomvidd. Säljes för kunds räkning.

Blog Image

4. Star Trekk Espaniola Pro 11000 kr

Lite mer uppbyggd än den äldre Esapniolan så man sitter inte lika brett. S1 dvs ca 34 cm i sitsstorlek, K4 dvs ca 100 graders vidd. Svart och sand med silverdetaljer. 2 års garanti. Underbar att sitta i! Helt ny, endast provad, därav prissänkningen.

Blog Image

5. Olympic Jessica p r i s s ä n k t 3000 kr S Å L D !

Sadel med djup sits, plats för manken, fördelar trycket över stor yta. Anläggningsyta ca 46 cm. Ullstoppad, jättefin i bossorna. 3 fingrars bredd i kanalen. Passar korta ryggar, ofta använd på islandshästar.

Blog Image

6. Goertz Tölt p r i s s ä n k t 5000 kr

Görtz Tölt , svart. Korta stroppar. Rundbossa. Fint skick och bra stoppning. 18". 51 cm anläggningsyta. Ca 70 graders bomvidd. Säljes endast pga byte till bomlöst. En jättebra sadel för gångartsridning eller allround! Som på bilden, men med korta stroppar.

Blog Image

7. Kingston Allround 600 kr S Å L D !

Bra lågprissadel! 17" svart allround, 46 cm anläggningsyta. Rundbossa. Korta stroppar. Bomvidd 77 grader, "normal". I mycket gott skick, fin i stoppningen.

Blog Image

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post53

Ridlektioner

RidbloggPosted by Malin Sun, August 31, 2008 19:53:22

Jodå, säkert inte alla som vet, men visst håller jag lektioner- både med och utan hästar!

Här bjuds ni på några bilder från höstens första lektion, samt hästarnas reaktioner efteråt.

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post52

Fäviken Game Fair 2008

RidbloggPosted by Malin Sun, August 31, 2008 18:42:52

För första gången har jag nu varit och besökt mässan i Fäviken, Åre kommun. En frilufts- och jaktinriktad tillställning dit man längtat, men aldrig tagit sig till. Anledningen är att Storsjöyran legat samma helg. Och med tanke på hur mycket besök man brukar ha hos sig under denna festivalhelg, finns det aldrig ork att åka iväg till Fäviken.

I år låg dock Yran en helg senare än Fäviken (men dessvärre samtidigt som 2 andra festivaler som jag brukar vilja besöka), vilket gjorde att det passade att delta som utställare i Fäviken. smiley

Snacka om att vi slet djuriskt under förberedelserna! Det skulle ordnas tält, skyltmaterial, reklamsaker, varor skulle packas, släp att frakta allt i, m.m. Eftersom man aldrig varit där tidigare visste man (dvs jag) inte alls vad man kunde förvänta sig.

Men ingen behövde oroa sig; arrangemanget var verkligen toppen! Jag slogs av hur hjälpsamma personal och utställare var, hur glada alla var, stämningen hos besökare och djur som deltog, och engagemanget över instängda hundar i stekheta bilar ska arrangörerna ha en stor eloge för.

Bredden bland utställarna var påtaglig och även om vi inte direkt sålde så mycket fanns det ändå hästintresserade på plats som gjorde helgen extra trevlig.

Vädret var alldeles för fint och vi höll på att flyta bort i värmen. De häst - och hunduppvisningar som genomfördes höll god kvalitet även om det hände en mindre incident vid köruppvisningen på fredagen. Ingen skadades allvarligt så man kan väl säga att det gick bra.smiley

Nu har vi lärt oss en hel del om upplägget av en sådan här tillställning, och dessutom blev vi inbjudna till Sundsvalls Idrottsmässa 2008

www.sundsvallsidrottsmassa.se

Kanske ses vi där... :)

Blog Image

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post51

Lits RK ordnar tävling!

RidbloggPosted by Malin Sun, August 31, 2008 18:26:22

Välkommen till LRK`s

Klubbmästerskap

2008

Lördagen den 13 September i Österåsen

Som vanligt har vi 5 delgrenar:

Hoppning, Montèe, Galopp, Bokstavsorientering och Gymkhana.

Ekipaget med högst ihopräknade poäng från alla delgrenar blir Klubbmästare.

Första start 9.00

Startavgift 100:-

Prisrosetter till alla placerade och hedersprisrosetter till alla övriga.

Sista anmälningsdag Torsdag 11 September. Ange hinderhöjd (välj mellan 30, 50 och 70 cm) hästens namn och hästras/mankhöjd.

Efteranmälan kan göras på plats mot en extra avgift på 50:-

Hagar och boxar finns att tillgå.

Skicka anmälan till Johanna: kungvinn@telia.com

Obs! Allt deltagande sker på egen risk!

Blog Image

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post50
Next »