Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Trust the trast!

Juni -09Posted by Malin Wed, October 28, 2009 12:13:48

Efter att ha annonserat efter praktikant över sommaren, fick vi en himla många svar från bra och trevliga människor. Mest tjejer, faktiskt, vilket är lite trist då en kille är precis lika välkommen.

Nåja, vi valde mellan ett par riktigt bra svar, och i slutet av juni dejtade jag en tjej med ett riktigt vackert namn; Malin smiley .

Efter en låååång intervju bestämdes det för att dra mot Lit och göra en hästinventering när vi ändå höll på. Nästan framme, fick vi stoppa bilen och vända. På vägen satt en fågelunge, vid närmare inspektion en liten björktrast. Eller en trast åtminstonde.

Den satt mitt på E45:an och det verkade lite dumt så vi stoppade in den i hatten och for hemåt. Efter en del efterforskningar så fick vi veta att det tydligen är precis som det ska vara, trastungarna hoppar tidigt ur boet, och de ska sen gömma sej i nån buske och matas av föräldrarna tills de kan flyga iväg.

Så vi åkte och lämnade tillbaka trasten, dock vid sidan av vägen denna gång smiley

Om det funkade vet jag inte, men nog känns det som att trastarna bajsar lite mindre på våra utemöbler i år. Kanske som tack för hjälpen....

Hur gick det med Lill-Malin? Jo då, hon började jobba i juli och stannade tills sista september. Och nu är hon och hennes häst Montique fasta inventarier på gården. Med sig i flyttlasset har hon hunden Boss och katten Mima.

Heycome heycome very yes! smiley

  • Comments(1)//hastblogg.backahastar.se/#post87