Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Sthlm International Horse Show part III

Nov - 09Posted by Malin Tue, December 08, 2009 13:41:32

För att knyta ihop helgen kommer nu ett tredje och sista inlägg om Globen. Och jag vill gärna påpeka att det jag skriver här, är mina personliga åsikter och att jag inte avser att låta detta spegla min företagarprofil smiley

Lördagens eftermiddagsshow var ju den hitills mest intressanta tyckte jag, och jag hade inte heller tänkt gå på kvällsföreställningen. Den innehöll mest hoppning och en del nummer som vi sett tidigare, men jag ville gärna ha mera J F Pignon.

Sista chansen för mig att se honom var på kvällsföreställningen, så vi tog en tur till gamla stan och indiska restaurangen Lilla Karachi för att få tiden att gå. Efter lite dal, naanbröd och en underbar chicken korma styrde vi stegen tillbaka till hästevenemangen.

Här var det dags för 4-spannskörningen, ännu en personlig favorit, och så till sist Pignon. Det är fascinerande att se hur han har pli på varje individ, man vill nästan åka hem och lägga sej under täcet och strunta i allt, för man förstår att man har låååång väg kvar innan man når den nivån... smiley

Jag måste säga att årets Globen Horse Show inte var nåt som gav mig mersmak på det stora hela. Ett minus bara från förra året vara att ryttarfesten inte verkade öppen för pressen, om den ens ägde rum.

I övrigt längtar jag tillbaka till maskeradhoppningen med Kevin Bacon i ballerinakjol på en parallellhoppningsbana, Lars Vegas Trios julskiva som gjorde att man hejade på gymkhanalagen ännu mera i landskamperna, nordsvenskarna som harvade banan eller drog tomtens släde, och alla sjukt roliga nätter på vandrarhemmen under Globenhelgen.

Jag vet dock att en stor anledning till att jag under en lång period av mitt liv tyckte att Globen Horse Show var det bästa på hela året, stavas Lits Ryttarklubb. Det är höga krav för att bräcka alla våra studiebesök och tävlingar! Varje gång jag är i Globen tänker jag att jag måste skrika "päron!" eller så tänker jag på ortsbakade wienerbröd. Och kan jag stå ut med att vara i Stockholm.

Annars längtar jag mest hem till lugnet och hästarna. smiley

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post90

Sthlm International Horse Show part II

Nov - 09Posted by Malin Tue, December 08, 2009 13:03:47

Efter en lugn förmiddag, där jag tyvärr missade att det på Globen faktiskt var en clinic och inte bara show med nye favoritinspiratören Jean Francois Pignon, inställde vi oss i golfbollen efter att ha lyxat till det på min favvorestaurang; Lebanon. Meze till förbannelse och en viss paltkoma uppstod hos två personer på pressläktaren...smiley

Stjärnhoppningen vanns även i år av ByggMatte, därefter var det mera hoppning som gällde och svenskarna gjorde bra ifrån sig på den avancerade banan.

Behållningen denna dag var väl kanske uppvisningen av Friserhästar och KWPN hästarna, som både visades i körning och ridning. Det är verkligen häftiga raser och stegen är ju overkligt spänstiga, med höga benlyft och de underbart fladdrande manarna. Visst skrev många upp en svart Frieser på önskelistan denna kväll? smiley

Lördagen skulle vi ägna åt både hästar och vänner, tänkte vi. Men jag har tydligen så dålig framförhållning, hehe, så jag fick aldrig chansen att dejta min skolkompis och idol Stina; http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3754407.svd Stina har fullt upp med jobb och fick ingen möjlighet att komma ifrån under nån tid som även kunde passa oss.

Stina är den som introducerade mig till ett av mina favoritspel nu för tiden; Munchkin http://www.worldofmunchkin.com/game/ och jag är henne evigt tacksam! smiley

Vi skippade morgonshowen och även Briars avskedsföreställning. Jag vet att det kanske är inskränkt och tråkigt av mej, men jag är inte så intresserad av att ägna morgonen åt domarceremonier och dressyrtävlingar. Jag vill ju ha det extraordinära och flashiga! Här uppe i Jämtland behöver man aldrig betala för att kika på hopp eller dressyrtävlingar, så när jag sitter på läktaren i Globen vill jag ha valuta för pengarna. Det är anledningen till att vi valde eftermiddagsshowen istället för morgonens dressyrinspirerande program.

Det lilla som visades av J F Pignon under kvällsshowen var inte så mycket att hurra för, även om det var gulligt att den lilla flickan och den trevliga shettisen fick hjälp att ta kontakt med varandra. Jag är fortfarande sur at jag missade clinicen... smiley

Dock är jag glad att jag såg den duktiga ryttaren Anne Krüger med sina Border Collies och vackra svarthalsgetter, det var ett superhäftigt nummer som framfördes, med full koncentration från alla parter.

Bilder kommer från helgen, håll ut!

Annars såg jag ju fram emot både tornerspelet och shetland steeplechasen. Den förstnämnda var inte alls lika bra som för , säg, 10 år sedan. De har fått mindre utrymme i programmet kändes det som, och det är inte längre nån riktig stämning inför "spelen". Förut presenterades riddarna var och en , publiken fick jubla för sin favorit, i år var det kanske 8 hästar varav endast 4 deltog i spelen, de andra stog längst väggen och bara... stog. Inte alls imponerad. Det var mycket eld med detta år, i övrigt var det ganska platt.

Vi bjöds på en kadrilj med mupparna och Ozzy Osbourne, inte heller den var imponerande. Det var unga ryttare som kämpade med dåligt ljud i musiken och kostymer som inte hade ett dugg med mupparna att göra. Återigen tycker jag att det inte känns som om det är värt att betala flera hundra biljettkronor för att se nåt som detta.

Missförstå mig inte, det är klart att dessa ryttare gjorde ett bra jobb, liksom Tournamentum och övriga i helgens program. Men Globen Horse Show är liksom finalen på årets hästhändelser i Sverige och är hållen för att vara av hög kvalitet med extraordinärt program, och då vill jag inte se "mupparna" som inte ens ser UT som "mupparna". Sorry.

Det gläder mig att agilityn kommit tillbaka åtminstonde för denna gång, i år med stjärnstatus då det var ryttarelitens hundar som tävlade mot varann.

Shettisgaloppen bjuder alltid på skratt och missöden, som tur var verkade ingen göra illa sig på allvar. Detta är ett av mina favoritprogrampunkter och jag önskar återigen att jag vore tillräckligt kort för att kunna rida shettis igen. smiley

De två återstående punkterna var ett nummer som hette "Chess", där vita ochh svarta hästar symboliserade schakpjäser på ett bräde. Numret var snyggt men kort, skulle ha kunnat gjorts ännu mera dramatiskt och detta är något som jag skulle kunna tänka mig att många ryttare är villiga att prova på hemmaplan! smiley

Sist ut var "Big and small", där en 13årig tjej red en vacker, väluppfostrad frieser och med stöd av sin mor utförde de en hel hög av de svåra skolorna. Imponerande, speciellt som tjejen red i högklackade vita stövlar smiley

Over and out för denna gång!

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post89

Stockholm Horse Show 2009

Nov - 09Posted by Malin Fri, November 27, 2009 15:14:38

Återigen en ångestfylld resa away from home. Det är ångest, just eftersom jag alltid funderar över om djuren har det bra och om det kommer att hände dem nåt som jag skulle kunnat hindra, om jag hade skött dem själv och varit hemma.

Peppar peppar så har inga allvarliga incidenter hittills, men vetskapen om att det

s k u l l e kunna hända, finns ju kvar. Denna gång överlåts ansvaret till Anna, Anita, Sandra, Charlotte och Erika, där de två sistnämnda ska ha huvudansvaret om huset och djuren.

Denna vecka får jag försöka fokusera på allt det roliga och inte tänka på vad som händer hemma... smiley

Redan igår , torsdag morgon, startade vi våran färd mot Stockholm. För första gången flög vi med Östersundsflyg, destination Bromma. Det var ett trevligt litet propellerplan som lät oss ta del av varenda luftgrop och jag trodde på allvar att vi aldrig skulle komma fram smiley. Min flygrädsla blev inte mindre. Dock ska kaptenen ha en eloge för att han tilltalade både "damer, herrar och barn ombord" varje gång han skulle annonsera nåt viktigt.

Det blev också lite av en nostalgitripp då jag insåg att en av kabinpersonalen såg ut som Jake i den gamla deckarserien "Jake & the Fat Man", som jag vissa nätter saknar.

Väl framme, tro det eller ej, styrde vi kosan mot gamla stan. Det var dags för lunch i form av vedugnsbakad pizza. Min bestod av härlig parmesan, prosciutto och ruccola, medans Henrik avnjöt renkött, skogssvamp och rädisor plus västerbottenost.

Eftersom vi verkligen ville må gott så fastnade vi i glassbaren med Ben Jerrysortiment innan vi entrade alla våra favoritbuutiker; Zapata, Colorez, Sound Pollution och Sci Fi- bokhandeln, för att nämna några.

Nu var det snart dags att checka in på hotellet i Sollentuna, men först en fika med Henriks kollega, Shariyar, och castingdiskussioner.

Hotellet var finemang som vanligt och det blev en lugn kväll. Idag fredag börjar Hästshowen, och vi ska se om vi hittar några bekanta ansikten bland publiken.

Återkommer med lägesrapport vid tillfällesmiley

  • Comments(1)//hastblogg.backahastar.se/#post88