Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Jerker in action :)

Nov-08Posted by Malin Wed, March 25, 2009 17:32:57

Världens bästa Jerker, han är bland det snällaste som går i ett par hästskor. Tyvärr behöver han mycket träning för att hålla ihop hela sin stora kropp, och tyngden gör även att hovarna inte håller riktigt som de ska.

Men det går framåt, och det känns roligt. Här får ni en vacker bild på Erika & Jerker, på omslaget av en hästtidning ... smiley

  • Comments(3)//hastblogg.backahastar.se/#post70

Globen Horse Show

Nov-08Posted by Malin Thu, March 19, 2009 14:35:55

Jag lär mig aldrig vad det rätta namnet på denna show är..

Stockholm International Globe Horse Show?? Eller???

Egentligen är det oväsentligt; man vet att den är, var den är och ungefär vad man kan få ut av den. Detta år hade jag och Henrik via HP Medieproduktion dock presspass, vilket innebar att vi kunde intervjua en del av deltagarna i showen. Bland annat skulle vi ju träffa några av eleverna från Wången.

Deras prestation är ju inget man klarar att göra själv i första taget- en travkadrilj som heter duga. Dock saknar jag ju Alf Olofssons ekipage och de ordentliga bruksnordsvenskar som länge var ett stående inslag i showen. smiley

Som plåster på såren fick jag ju möjlighet att se min största idol John Whitaker- om än utan sin Milton.

Den här helgen fick en ordentlig avslutning med stor gratisbuffé för press och tävlande på Globen Hotell under lördagkvällen. En intressant upplevelse, på min ära.

Efter att ha återvänt hem efter en relativt jobbig tågresa, har man nu inspiration till förtsatt strävande efter vidsom kring den fantastiska varelsen hästen.

Bilder kommer inom kort!

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post69

Ännu fler praktikanter! :)

Nov-08Posted by Malin Thu, March 19, 2009 14:29:04

Under ett par veckor har vi haft nöjet att ha sällskap utav Sara, som går på ett naturbruksgymnasie i Bollnäs. Sara har en egen nordsvensk och en hund.

Eftersom vi hade ganska lugnt under denna period i företaget, fick vi roa oss med ridning, städning i butiken, paketering av varor och pysslade även lite med att göra egna tyglar!

En dag for vi till Wången för att göra ett mätintyg till en welshponny från Risegårds Stuteri ( www.risegardsstuteri.se ). Det visade sig att det fanns ett gäng utbytesstudenter som tydligen skulle vara med och titta på när veterinären kontrollerade vår mätning - intressant, har nog aldrig haft så stor publik nånsin. Samma dag gjorde vi även ett hästpass och chipmärkte en vacker liten hingst i byn Aspås.

Sara hängde även med när det var dags att fara till Maria Larsson på Stall Dolttorpet. Maria & Lars - Peter fick ett vackert islandsföl under sommaren och det skulle nu ansökas om hästpass. Mycket fikande och en del spånande kring framtida samarbeten gjorde att tiden gick väldigt snabbt den här dagen! smiley

Hoppas du hade en rolig praktik, Sara! Vi ses igen !

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post68

Praktik

Nov-08Posted by Malin Wed, November 05, 2008 16:56:12

Den här veckan och nästa så har Erika praktik hos oss. Hon får hjälpa till att uppdatera vår nya e-butik som ska vara färdig snart, en snyggare och bättre med möjligheter till att betala med kort bland annat.

Nya snygga varor samt flera bilder kommer också att komma upp på sidan.

Över 100 nya bilder finns även att beskåda på vår fotosida, från HBA kursen i oktober. Tyvärr läggs de tydligen i oordning när man laddar upp dem så ni får ha tålamod med att de kanske är lite huller om buller...smiley

Så är det också dags att köra igång vårat nya samarbete med NBV snart, bara att anmäla sig! Kanske känns det som att det är en stor kostnad, men kursen är ganska genomgående och du har möjlighet att få hjälp med din egen häst om du vill.

  • Comments(1)//hastblogg.backahastar.se/#post67

Idrottsmässa 2008

Nov-08Posted by Malin Tue, November 04, 2008 13:50:55

Nu har vi återhämtat oss från Sundsvalls Idrottsmässa. Vi bestämde oss inte förrän veckan innan det skulle bli av, men tänkte att det skulle bli bra med miljöombyte och att få träffa några av våra kunder från Västernorrland.smiley

På torsdagen hämtades och packades hyrbilen, en VW minibuss för 9 personer. Dock var det bara jag och Henrik som skulle få plats, och det var ju tur. Det blev tjockt packat ska jag säga! smiley

Vi kom till Nordichallen runt 18 och packade ur bilen, åkte vidare till Birsta och handlade det som vi hade glömt hemma. Eller glömt och glömt.. Det som inte fick plats i bilen helt enkelt!

Ungefär 60 utställare fanns på plats under helgen, mycket ideella föreningar och man kunde prova på allt från bågskytte och wii till dans och handboll.

Här kommer ett smakprov på hur våran monter såg ut:

Vi bodde på hotell ända fram till söndagen då mässan stängde klockan 18.00.

Hemma hölls ställningarna utav Anna och Erika, som tillsammans med Beda mfl hade en ganska okej Halloweenhelg.

Det tackar vi för! smiley

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post66

Åke och Chickadee

Nov-08Posted by Malin Tue, November 04, 2008 11:59:21

November har hittills varit en trevlig månad. I hagarna växer fortfarande gräs, och det är inte så blött och lerigt som det faktiskt brukar vara.

Åke och Tjorven har funnit varandra. De trivs väldans bra i boxarna bredvid varandra, och de leker mycket i hagen.

Nu är Tjorven insutten och häromdagen fick de ta en kort tur ut i skogen, Åke och Tjorven och Lysse.

Lysse har flyttat tillbaka till sina isländska kompisar och det verkar han ganska nöjd med. I ladan är det halmat och mysigt, thermobar. karen är framtagna och vintern kan nu få komma när den vill för min del.

Men vi har dock ingen traktor, så nån plogning blir det svårt med! smiley

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post65