Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Praktik

Maj- 10Posted by Malin Fri, May 28, 2010 15:46:01
Sofie Gustafsson heter jag, och har precis avverkat mina tre praktikveckor hos Bäckahästar. Känns tråkigt att det är slut, jag har trivts jättebra, och hade gärna varit kvar längre!

Vem är då jag?
Jo, en artonåring som bor i Marieby tillsammans med föräldrar och hundar. Drömmer om att bli fotograf, och har utöver fotandet hundsport som största passion.
Jag går just nu andra året på Åsbygdens Naturbruksgymnasium, där jag läser Naturvetarspecial Hästhållning. Varför det blev just det är en historia för sig, men jag trivs i alla fall helt okej.
Tre veckors APU var det sagt att vi skulle ha nu under våren, och jag fick tipset Bäckahästar av en vän. Och så blev det alltså!
Dagarna har gått fort, och har gått åt till bland annat ridning, tömkörning, pyssel med hästarna, vanliga stallsysslor, fix med hagar osv. Dessutom har vi självklart babblat en hel del, om allt mellan himmel och jord! :)

Kommer sakna både två och fyrbenta på gården!


  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post115

Praktik

Maj- 10Posted by Malin Tue, May 18, 2010 15:01:59

Kanske ska börja med att säga att det är Ek som skriver. Tillbaka igen skulle man väl också kunna säga och som vanligt tycker jag det är lika svårt att komma på vad man ska skriva i detta inlägg. Jag är en hästbiten tjej på 18 år och som just nu spenderar sina sista praktikveckor hos Bäckahästar. Det är ju så att om 2 veckor tar jag stundeten, vilket inte känns helt fel!

Mina dagar ser väl egentligen ut som de gör för vilken hästägare som helst, mockning, fodring, vattning - inne och ute, ridning, tömkörning, foder och lädervård. Och lunch såklart, ingenting funkar på fastande mage! Självklart allt därimellan också men då blir det ett väldigt långt inlägg, fniss

Jag har även haft och har lite fotouppdrag nu under veckorna, dels skulle jag fota Penny. En inackordering som åkte förra veckan och sen lite sadlar som ska ut på annons så jag tänkte visa en bild på Lysse, gammelingen i stallet och sen en bild på Penny

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post114