Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Oväntat besök

Okt - 10Posted by Malin Wed, November 03, 2010 13:27:17
För några veckor sedan blev det oväntat besök ute på åkern. En av de största rentjurar jag sett, sprang utanför fönstret.
En krona som var enorm. Självklart var det slut på kamerabatteri.
var han kom ifrån, vet jag inte, men det är inte helt ovanligt med ren i skogarna här.

Tyvärr var han väldigt stressad och försökte ta sig ut på nya bron och det kan man ju inte tillåta, så jag tutade iväg i Forden och vallade honom fram och tillbaka vid E45 för att han skulle vända uppåt och mot skogen istället.

Efter ca 1 ½ timme gav han med sig och försvann motvilligt bland träden.
Hoppas att han hade tur och klarade sig vidare mellan älgpassen...

Älgjakt, ja. Det är ju typiskt att den finaste årstiden på året, är man som mest i vägen i skogarna. Här hos oss har vi dock väldigt toleranta och proffsiga jägare, så än har vi inte råkat i konflikt med varandra. Men det har också varit en ovanligt regnig häst, vilket gjort att det är extremt halt på sina ställen. Så ridningen har liksom kommit av sig, då en del av våra hästar går oskodda. Istället får man passa på att pyssla på annat sätt, tills underlaget har stabiliserats.

Bjuder på en närbild på Lysses näsa som avslutning smiley  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post128

på besök i Hökbäck

Okt - 10Posted by Malin Wed, October 27, 2010 14:42:08

För er som var i stallet den senaste veckan och råkade se en rödhårig liten stalltomte irra runt, ställa sopkvasten på fel plats och ta fel skottkärra, så kan jag meddela att det bara var jag. Cajsa heter jag och är ägare till lilla Alda, som står hos Malin på försäljning. Jag fick nog av Stockholm, där jag bor i vanliga fall, tog mitt pick och pack och for upp på besök en vecka här i Hökbäck. Så här har jag hjälpt till lite i stallet, ridit och haft det bra, helt enkelt!

Vad sjutton gör en 08:a i Hökbäck, då? Jo, för tre år sedan satt jag i min skolbänk på gymnasiet i Stockholm och kände att nä, om man inte skulle flytta upp till Jämtland kanske? Sagt och gjort! Jag började på Dille gård naturbruksgymnasium med inriktning islandshäst, i samma klass som Lill-Malin, och det var väl där jag fick kontakt med Malin, efter att hon gjort en sadelutprovning på Alda under tredje året. Vi råkade på varandra flera gånger och när jag nämnde att jag behövde stallplats till Alda efter studenten så var Malin inte sen att erbjuda oss en plats hos henne. Och så fick Alda komma till Hökbäck och bli en lycklig liten häst! Efter mycket funderande kom jag också fram till att jag inte skulle ha möjlighet att ha kvar henne, på grund av vidare studier och i och med det en mycket stram ekonomi. Därför står hon kvar och är alltså till salu. Malin är en ängel som hjälper mig med försäljningen och låter mig komma på besök emellanåt – det är, som de flesta av oss nog vet, ingen lätt sak att sälja sin bästa vän.

Jag fick äran att träffa några av er under den här veckan och ni ska veta att ni är ett fantastiskt litet gäng! Det var så fint att ni tog emot mig med så öppna armar, trots min konstiga dialekt. Ni ser mig nog snart igen - I won’t be a stranger. :)

/Cajsa

Lite bilder från veckan. Underst är det Lisa och Alda i full kareta. :)

  • Comments(2)//hastblogg.backahastar.se/#post127