Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Stockholm Horse Show 2010

Nov - 10Posted by Malin Mon, December 13, 2010 13:48:51

Även detta år åkte jag och Henrik ner till Globen för att rapportera från hästshowen. Temat var denna gång orientaliskt, eller "Tusen och en natt" som det hette i folkmun. Vi såg föreställningar både under fredag och lördag, och lyckades därmed få med nästan "allt" på programmet.

Med "allt" menar jag de vanliga programpunkterna; shettisgaloppen, hoppning, lite dressyr, agility, fyrspannet och islandshästarna.

För mig personligen var 4- spannet med shettisar (min önskedröm... ) samt kamelshowen det roligaste att se, då den 20- åriga kamelen Rani gjorde både öppnor, slutor och galoppombyten.

Robert Whitaker vann hoppningen (den som vi såg) och vågade även ställa upp på barbackaduellhoppning. Jag vill minnas att höjden stannade på 187 cm...

Mässan kändes lite tråkig i år, men folk såg ut att handla som galningar- som vanligt. Priserna var inga mässpriser direkt, enligt mig, utan låg ganska normalt och en del saker var dessutom dyrare än vad jag anser att de är värda. Själv hittade jag inte ens något av intresse, men köpte ett par välbehövliga vinterridvantar till överpriset 169 kr.

Vi hann även med andra saker denna helg, såsom spelning på Snövit, Sci FI- mässa och god mat på ny favoritrestaurant. Några av bilderna ser ni nedan- de är ganska mörka dock.

http://op.se/krokom/1.2534740-gummi-einarsson-showade-i-globen

Det bästa med Globen är stämningen bland publiken, och att man blir väldigt inspirerad själv att komma igång med sin hästträning. När vi kom hem sent på söndag kväll var det dock -22 och det har fortsatt att vara så kallt några veckor nu... Så den där hästträningen, den får vänta lite! smiley

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post132

Praktik! :)

Nov - 10Posted by Malin Tue, November 09, 2010 11:47:37
Tiden går fort när man har roligt! :D

Jag heter Katarina Andersson och går sista året på Åsbygdens naturbruksgymnasium hästinriktningen. Jag har större delen av mitt liv hållit på med hästar och har en egen, så valet av gymnasium var ju egentligen inte så svårt :)

Och självklart har vi praktik på skolan och blev då tipsad av Sofie att åka hit, så jag valde att ha mina 5 praktikveckor här och det har jag verkligen inte ångrat! Tyvärr så börjar den tiden att ta slut men roligt har det varit och jag har fått gjort lite allt möjligt, släppt ut hästar, matat, vattnat, mockat, ridit, tömkört, fotat, borstat, sett älgar och mycket mer, sedan har jag även fått följa med när Malin har chippat föl och åkt på soptippen ;)

Tack för den här tiden :)  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post131