Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Handle with care.

Feb - 11Posted by Malin Fri, February 25, 2011 11:18:47
Just nu gör jag en kurs via Jordbruksverket, som ska leda till kompetensbevis för hästtransportör. Nya regler gör att man inte får frakta en häst längre än 6,5 mil utan ett sådant. Det är en lärorik utbildning och den kan göras på distans.

Bland annat visas den här filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=izffs5IsZxc&feature=channel_pageKika gärna igenom den. Tänk sen inte att "som tur är äter jag inte hästkött".
Tror du att det är bättre slakttransporter för övriga djursorter? smiley
Filmen utspelar sig i Spanien och Italien, men det är samma regler som gäller för hela EU.

  • Comments(1)//hastblogg.backahastar.se/#post151

Barnlektioner

Feb - 11Posted by Malin Wed, February 23, 2011 22:03:14

Årets barnlektioner börjar komma igång på riktigt nu. Det är härliga ungar som är här och i lite blandade åldrar, från 5 år och uppåt. Främst tycker jag att det är roligt just pga att de barn som kommer är riktigt lärovilliga och dessutom genuint intresserade. Inte för att jag skulle "neka" någon att rida lektion, men det känns som att om man är ute efter bara ridningen kan man hellre åka till vilken ridskola som helst. Har man ett intresse av allt som har med hästar att göra, kanske det passar bättre här, där man får hämta sin egen häst i hagen och det är lite mera personlig atmosfär.

Är du intresserad av lektionsridning, ung eller gammal, så skickar du en förfrågan via e-post: info@backahastar.se

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post150

Helgens lektionsridning

Feb - 11Posted by Malin Mon, February 21, 2011 12:53:54
Under lördagen och söndagen hade vi besök i Hökbäck. Centrerade ridinstruktören Lotta Söderström (Lotta Månsson) drog upp oss (eller mej iallafall smiley ) ur förfallet och det känns så roligt att ha nåt nytt att tänka på en stund. Det är alldeles för länge sedan vi sågs, och nu när inte jag har några tävlingsambitioner finns inte riktigt disciplinen att träna "på riktigt".
Totalt 7 ekipage var vi under helgen. Vill du vara med nästa gång det blir ridning för instruktör? Mejla oss!

info@backahastar.se  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post149

Ponnybus

Feb - 11Posted by Malin Sun, February 20, 2011 14:38:50


Arkus och Bjuppan på plan smiley

  • Comments(1)//hastblogg.backahastar.se/#post148

Häggeby Jerker

Feb - 11Posted by Malin Fri, February 18, 2011 18:05:19
Bildbomb! smiley


  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post147

Fint men kallt!

Feb - 11Posted by Malin Fri, February 18, 2011 18:03:39
Idag har vi haft en riktigt fin dag, men kall.... Alltför kall. Jag gillar vintern men varför måste det vara kallt bara för det?
Till helgen kommer Lotta Söderström och håller lektion för oss i Centrerad Ridning. Därför var supersnälla Johan här och plogade upp en vinterridbana idag så vi ska få lite större utrymme att hålla till på.

Som ni kan se, var det en ansenlig mängd snö att flytta på ... smiley


Stekar- Johan i snyggtraktorn smiley

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post146

Gästbloggare nr 2

Feb - 11Posted by Malin Mon, February 14, 2011 21:05:23
Tänkte ta och passa på att gästblogga eftersom jag inte har något bättre för mig, eller egentligen har jag det men det får vänta lite.
Lisa heter jag då och har varit medryttare på islandshästen Alda som tyvärr flyttade idag smiley
Jag blev lite kär i Alda redan första gången jag red henne och har bara blivit mer fäst vid denna underbara lilla varelse för varje gång jag träffat henne. Hon var väldigt tjurig i början och väldigt svår att få från stallet utan någon kompis, men efter ett tag så blev det bättre och vi blev riktigt bra kompisar. Fast vi hade en tid där ingenting funkade och jag tyckte bara att det kändes jobbigt att åka till stallet. Alda var väldigt tjurig och bockade och ingen av oss verkade tycka att det var roligt.
Men så en dag bara vände det och det har funkat jätte bra efter det smiley Visst, hon har kunnat bockat men då har det bara varit för att hon har haft överskottsenergi.
Jag kommer fortsätta att vara i stallet även fast Alda har flyttat. Kommer kanske att börja rida Cazzandra, Zansa, som står i stallet så så lätt blir inte Malin av med mig smiley

/Lisa (blogg)

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post143

Sara Gästbloggar

Feb - 11Posted by Malin Sat, February 12, 2011 11:36:00

Hej! Sara heter jag, jag är medryttare på varmblodsstoet Beauty Express (eller Bjuppan som hon till vardags kallas) som ägs utav Malin. Det var tänkt att jag skulle hjälpa Malin med uppdateringen lite då och då, så ni kommer nog få se en del bilder då jag fotograferar hästarna en hel del. Jag har lovat Malin att inte skriva något dumt, så jag får väl försöka låta bli med det då smiley


Jag och Bjuppan


I tisdags förra veckan anlände en ny häst till stallet, varmblodskillen Bixi Star L på elva år. BX, som han kallas, har varit ganska skygg när man ska få tag på honom i hagen, så första gången han gick ut från hagen efter sin ankomst var i tisdags denna vecka, efter att jag hade jagat honom i över en timme. Han var dock väldigt mysig och trevlig när man väl hade fått tag på honom, och njöt av att bli pysslad med i stallet.
Igår skulle jag och Lisa (en annan medryttare) försöka ta in honom igen, och denna gång räckte det med att vi var två som omringade honom så lät han sig bli infångad.
Jag förmodar att min jakt på honom ändå gav lite resultat trots allt, och har vi tur kanske han så småningom kommer till en när man ska hämta honom smiley
När vi hade fått tag på honom gick vi på en liten promenad i skogen, därefter skämde vi bort honom lite i stallet och sen fotograferade vi även honom en stund.

Bixi Star L

Återkommer en annan gång med lite bilder på de andra hästarna, för nu måste jag snart kila om jag ska hinna med bussen till stallet. Arkus, som har varit utlånad som sällskapsdam ett tag återvänder nämligen idag! smiley

/Sara, stalltomte och medryttare på Bjuppan
  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post142
Next »