Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Vintern?

Nov-11Posted by Malin Thu, November 24, 2011 23:04:05
Här sitter jag, 24 november. En månad kvar till julafton. Ute är det +6 grader och ljumma vindar. Tack för det, tomten! smiley Ja, nog fick det gärna komma lite snö, men jag är grymt glad över den extra långa höst vi har.
Personligen blir jag lite väl deprimerad över kallt väder och vintern är ingen favoritårstid. Funderar på att flytta varje år. Än har det inte hänt.

Just nu rullar det på på gården, och i stallet är det full aktivitet. Massor av bra folk so är här och gör nytta, hästar som slimmas upp och bågar som spänns.
Som nån sa, blir man inte rik på det här hästandet. Men kul är det! smiley

Den här helgen borde jag befinna mig i Globen och se årets Horse Show. Men för första gången på, jag vet inte hur många år, blev det inte så. Det beror delvis på hög arbetsbelastning hemma, men också på att jag just nu känner mig tillräckligt inspirerad ändå. Det jag kommer sakna mest är ju alla roliga människor som brukar befinna sig på plats, och även de som är 08:or till vardags men som man ändå försöker ta sig tid att träffa mellan uppvisningarna.

Nästa år, kanske?  • Comments(1)//hastblogg.backahastar.se/#post157

Praktik hösten 2011

Nov-11Posted by Malin Wed, November 09, 2011 12:44:20
Hej jag heter Emma Sävelind och jag går sista året på Åsbygdens naturbruksgymnasium, hästinriktningen. Jag har min femveckorspraktikperiod här och är nu inne på den sista veckan.
Jag valde att ha min praktik här för att jag utav personliga själ var tvungen att vara nära hemmet. Men att ha min praktik här har jag långt ifrån ångrat då jag har haft det hur bra som helst och verkligen blivit bra bemött. Av dels Maljn då såklart men även av de andra i stallet.
Dagarna här har sett väldigt olika ut men jag har fått gjort alltifrån de vanliga stallsysslorna såsom mocka, höa, vattna osv till att ha ridlektioner för barnen och följt med och panta burkar på Ica Maxi ;)

Jag har såklart även ridit en del. Och min favorit är helt klart Willo! Igår var jag och Malin ute och red på Willo och Sikill i tre timmar vilket var hur mys som helst. Det blev en hel del skratt och det enda som saknades var fika. Som tur är hinner vi ju me en hel del sånt här hemma på gården. haha

Jag kan helt klart rekommendera stället till andra som letar praktikplats. Men nu har jag inte tid att skriva nå längre för nu ska vi fika. :')  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post156

Ridungar

Nov-11Posted by Malin Mon, November 07, 2011 22:21:05
"Ridungar" är ett nytt ord som sammanfattar alla de barn som rider lektion hos oss. Den yngsta just nu är drygt 4 år, den äldsta är 8. Det var aldrig riktigt inplanerat i våran verksamhet, men efterfrågan är stor och därför har jag valt att ta emot några av barnen när det finns ledig tid över.

Det var även en av de största anledningarna till att jag äntligen tog och gjorde i ordning den där ridplanen som aldrig kom igång. Nu finns det iallafall en plan, inhägnad och med belysning. Några hinder, däck och koner finns på plats, nästa mål är att ordna bokstäver.

De ridungar vi tar emot, ägnar först ca 15 min av lektionen åt teoretiska saker samt att göra iordning hästen. Därefter är det 30 minuters ridning, med eller utan ledare. Efteråt ägnar vi ungefär 15 min åt att ta hand om hästen, samt repeterar en del som hänt under ridningen, och beroende på hur långt man har hunnit så kan det även bli en läxa tills nästa gång.

All ridning och vistelse i stallet sker på egen risk, och även fast vi är ansvarsförsäkrade så rekommenderar vi att man tecknar egna försäkringar.

Hjälm finns att låna i stallet, och när du rider hos oss, tänk på att ta med sig fingervantar samt använd skor med klack smiley

Vill du veta mera om barnlektionerna, eller anmäla intresse, så mejlar du till

info@backahastar.se  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post155

November

Nov-11Posted by Malin Mon, November 07, 2011 12:41:11
Så här dags på året, brukar det vara mörkt, kallt och ofta mängder med is eller snö. Snö är nog vanligast, tror jag. Men istället får vi nöja oss med milt höstrusk och ca 5 plusgrader. Inte mig emot, förutom att det blir rätt lerigt i hagarna. Tjälen har inte kommit än och det gör att jag hinner få ordning på allt som behövs innan vintern.

Som stängselstolpar och liknande....smiley

De senaste veckorna har vi haft en praktikant här från Åsbygdens Naturbruksgymnasium; Emma. Hon kommer att gästblogga lite senare.
Det har fungerat jättebra och nu är hon inne på sin sista praktikvecka. Eftersom Emma är snabbjobbad, har jag lyckats få undan massor av saker som behövt göras en längre tid.
När hon kan fixa dagliga rutiner, kan jag ägna mig åt sånt som behöver lagas eller ordnas, ja jag har till och med kunnat rida för skojs skull! smiley

Barnridningen har kommit igång, en ridplan i storlek XS finns på plats, med belysning och allt.

Under sommaren har jag jobbat 180 % men har ändå lyckats skaffa på mig både höns, samt får som vi har tillsammans med våra vänner Anna och Kalle.

Det betyder ännu mera jobb, men också massor av nya saker att lära sig och det känns jättekul!

Just nu går jag och Anna en kurs i biodling och tills nästa sommar är det tänkt att vi ska skaffa egna samhällen, vi får se om ambitionen går att uppfylla...

Bild på vår tidigare praktikant Madde, samt hästen Jerker :)

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post154