Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Året 2013

Dec -13Posted by Malin Sat, January 11, 2014 18:25:45
Förra året var nog det tuffaste jag varit med om tror jag.
Full rulle hela tiden, trots att man kanske inte alltid önskade det så var det bara att flyta med och försöka hålla näsan över vattenytan smiley

Det blir svårt att göra en "kort" sammanfattning, men jag ska försöka, eftersom jag låg efter med bloggen kan det ju vara extra intressant att veta vad som egentligen hände.....

smiley Det var tomt efter att Lysse och Jerker lämnat oss under hösten. Vintern var kall men inte så mycket snö. När 2013 inleddes var det stukade fötter och rymmande får om vartannat.

smiley I februari fick jag jobb på Dille Gård som fritidsledare på gymnasieskolan. Det var ett vik för Sara som skulle bli mammaledig. En oerhört rolig tid, framförallt pga alla elever som gjorde sitt bästa för att få mej att trivas.

smiley Under året så både flyttade det in och ut lite hästar på gården. En del var planerade, en del blev mer akut. Av de som jag kan komma ihåg just nu, har vi Grallari, Zelda, Quamomille, BX, Promalia, Frenja, Osk, Aurora, Triple och Tösen och Ganne.

smiley I företaget har det mestadels varit inackorderingarna som har tagit tid. Det gör mej ingenting, det är skönt att få lägga ner energin på få saker och istället försöka göra dom bra. Ändå hanns det med en hel del sadelkontroller, chipmärkningar, passunderlag, sadelförsäljningar och liknande. Jag fick chansen att vidareutbilda mej både via Svensk Travsport ( hästpass) och på Ulltuna blev det en kurs för Jochen Schleese (sadlar). Dessutom fick jag chansen att umgås med min saknade vän Stina
( CM Sadelmakeri).

smiley Vi hade loppis på gården, med både hästgrejer och "vanligt skräp". Dessutom fikaförsäljning och ponnyridning, det kom enormt mycket folk!

smiley Tjejmässan i Lit frågade om vi ville delta och ha ponnyridning, flera av tjejerna i stallet ställde upp på detta - själv var jag på ett annat jobbuppdrag. Detsamma gällde Skogens Dag i Spikbodarna, där jag också olyckligtvis var bortrest på kurs samma helg.

smileyEtt par ridläger hanns med, i tillägg till detta även barnridning och lite ponnykul på helgerna. Några turridningar hanns också med. Som vanligt var jag upptagen med jobb, så detta fick frivilliga i stallet ta på sej och styra upp efter egna önskemål.


smiley Marja började jobba hos oss, några dagar i veckan. Planen är att hon stannar här fram till april -14. Det är jätteroligt att ha nån att fika med på dagarna!

smiley Under sommaren hann jag kombinera semester med utbildning och lyckades besöka 7 orter på 12 dagar: Åka båt, vara i fjället, kolla på Ufo- observatorie, vara på festival, åka på spelning, träffa vän som jag inte sett på 16 år typ, gå på kurs på Solvalla, kom tillbaka hem med en kanot.

smiley Under sista kvartalet av 2013 åkte jag land och rike runt i egenskap av hästföretagare. Det var mestadels chipmärkning av häst, både på hemmaplan och tex i Helsingborg. Det blev Stockholm International Horse Show, ett besök på Täby galopp och en återförening med Dilles elever under samma helg.
Ännu en semester hanns med, faktiskt utomlands denna gång, så jag har inget att klaga på.

Vad som kommer att hända under 2014, är omöjligt att säga. Men förra året blir svårslaget, åtminstone vad gäller intensitet.....

God fortsättning allihopa!

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post201

Plötsligt händer det

Dec -13Posted by Malin Sun, December 29, 2013 22:46:09
.... Snart är året slut! Julen är redan över och om två dagar är det nyårsafton och allt vad det innebär.
För en djurägare, mest att man tar hand om de djur som eventuellt reagerar på raketer och smällare som många envisas med att skjuta.
Tyvärr är det inte endast på nyårsaftonen som det smälls, utan alla närmaste dagar om det fortfarande finns raketer kvar.....

Jag hoppas att ni som gillar fyrverkerier, ändå skänker en tanke till alla skjuträdda hundar, katter, hästar och barn. smiley
Tack för ordet.  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post200