Hästblogg

Hästblogg

Hästliv

Händelser i Hökbäck.

Ständigt dessa sadlar...

Maj-09Posted by Malin Tue, May 12, 2009 15:41:20

Det börjar röra på sig ute ibland stalltomtarna. Hästägare blir snabbt mer informerade om vikten av att inte bara foder och skötsel, utan även utrustning ska vara anpassat efter individen. Dit räknas till exempel (eller exsadel smiley )bett och sadlar, vilka båda är av stort intresse för min personliga del.

Det resulterar i en hel drös med sadelinpassningsjobb och även förfrågningar via e-post, samt försälning och förmedling av både det ena och det andra. Häromkvällen var jag på besök i en by utanför Brunflo och fick äran att träffa en vacker nordsvensk och hans matte.

Westernsadlar och engelska sadlar som alla passade godkänt bra på ryggen just denna dag. Det som är trist är att det kan ändras så snart man sätter sig till häst, om hästen värms upp eller om hästen utvecklas muskulärt, går på bete, sätter vinterpäls...

Hur som helst, man måste börja nånstans, och därmed gör vi alla så gott vi kan för att hästryggen ska trivas och hålla så länge som det är möjligt!

Precis innan jag lämnade just detta stall, visade det sig att här står även en gammal inackordering till oss, halvblodsvalacken Baron smiley

Jag får skämmas, för jag kände inte igen honom till utseendet.... :)

Han såg ut att trivas förträffligt hemma hos sin matte och att han är till åren kommen, ville han inte låtsas om - det såg man på hans uppvisning i hagen!

På bilden ser ni den nya dressyrsadeln från Deuber.

  • Comments(0)//hastblogg.backahastar.se/#post78

Kvällssol

Maj-09Posted by Malin Tue, May 12, 2009 15:17:14

Efter en relativt hektisk dag i Östersund med diverse dåd att utföra, styrde jag hemåt med fast hand.

Väl framme i lugnet igen insåg jag snart att jag inte kunde koppla av trots allt. Då finns det bara en sak att göra.

Ta ut hästen ur hagen, borsta tills hjärnan gett upp alla tankar på "borde" och "måste", och ge sig ut på promenad.

Eftersom det är Lysingur som är min bästa vän i det här livet var det liksom självklart att det var vi som skulle glida iväg längst stranden. Hans 29 åriga liv har varit ganska lugnt de senaste åren men jag beslöt mig för att skritta barbacka så länge vägen var jämna och fin. Det luktade vår.

Vattennivån i älven var fortfarande långt under normalt och vi fick en ganska vacker och lång tur efter strandkanten. Att inte alla människor i hela världen unnar sig detta- jag kan aldrig tänka mig en bättre avslutning på en dag!

  • Comments(2)//hastblogg.backahastar.se/#post77

Årets första helgkurs!

Maj-09Posted by Malin Tue, May 12, 2009 14:21:09

Så har vi genomfört den första kursen för i år; det blev bågskytte från hästryggen!

Vi var inte lika många som de tidigare kurserna, dels pga att flera spännande saker hände samma helg- kurs i AR samt CR, och jag hade själv väldigt gärna deltagit i både dessa. Hoppas att chansen återkommer smiley

Emil som ledde våran kurs i HBA (horseback archery) fick skjuts ner redan 30 april för att planera och förbereda. Det limmades pilar fjädrar och spetsar samt funderades på helgen i Ekenäs. Se under kategorin "Tävlingar" här i bloggen.

Anna R, Lisa och jag hade god hjälp av Emil, samt Dudda som var kökspojke coh hästskötare och pilletare på samma gång.

Vi fick även sponsring av Johannes Karlsson i Österåsen, som kunde stå till tjänst med rundbalsplast att stoppa jutesäckarna med så vi hade nåt att skjuta på. smiley Stort TACK för det!

Finbesök fick vi också, både av hästar och människor som tyckte att det var roligt med aktiviteter och ville komma och kika vad som hände på ridplanen. Jeanette och Ida tex, min och Annas gamla klasskompisar.

Hästarna skötte sig galant denna helg och vi hade även ganska tur med vädret. Dock blev det inte så mycket skjutande i snabbare gångarter än trav, men man ska skynda långsamt och vi har då inte bråttom.

På söndagen höll vi inte på lika länge , utan vi hade lagom klarat av det mesta fram tills kl 14 och då passade även Emils hemskjuts på att anlända. Även två "gamla" HBA: ryttare joinade och lille Arkus fick chansen att testa på att bli kursdeltagare. Han skötte sig såsom förväntat helt oklanderligt... ;)

Hoppas att ännu flera tar chansen till hösten, och testar denna roliga form av träning tillsammans med hästen!smiley

Läs gärna Lisas blogginlägg;

http://aaasil.blogg.se/2009/may/hba-kurs-i-helgen.html

  • Comments(1)//hastblogg.backahastar.se/#post75